Hati parah, sendiri salah...

Hati parah,
diri sendiri mencari masalah,
hingga terjerumus ke dalam kancah seumpama penagih dadah.

Hati parah,
asyik dan selalu menyumpah,
tiada kepada siapa, ditujukan kepada diri sendiri yang punya salah.

Hati parah,
semoga mampu dipujuk hati yang rapuh,
untuk kembali menjadi diri sendiri walaupun nodanya tidak akan ampuh.

Untuk Taqo, terima kasih untuk kata-kata di bawah ini. Akan ditenangkan hati, akan dipujuk minda, akan dipimpin akal semoga Umi Nazrah kembali mendapatkan diri sendiri walaupun mungkin tidak akan sama dengan yang dahulunya....

cinta manusia tidak perlu dicari.
cinta pada-NYA harus kekal abadi. :)

22 Pemberi Komen:

  1. Elok juga tu muhasabah diri sendiri bila hati terluka. Selalunya ramai yang asyik menyalahkan orang lain aje jika hati kecewa. Moga Naz berjaya memujuk hati

    ReplyDelete
  2. kerana hati pasrah nih???xelok..tabahkan hati yer..huhu

    ReplyDelete
  3. lama tak nampak. tabahkan hati, kuatkan semangat.

    ReplyDelete
  4. salam.
    hehe..wahh..akhirnya..
    dpt tgk cik naz menulis semula. :)

    hope cik naz lebih super duper tabah okeh.Dan senyum slalu..
    s m i l e . . :) hii~

    ReplyDelete
  5. yep, muhasabah diri adalah jalan terbaik.

    persetankan suara-suara luar itu. belajar perbaiki kesilapan diri. kelak kau juga yang akan merasa untungnya.

    kalo ade jodoh, ade laa. kalo dah takde, paksa camne pun takkan dpt juga.

    hmmm...

    ReplyDelete
  6. naz..lm kan naz tak update..naz der masalh yer..hope tbah hadapi sume ni yer....

    ReplyDelete
  7. Работать в сети [URL=http://wmr1000.ru/]Фриланс заработок в Интернете[/URL] Баннерные сети. Новости, бонусы и многое другое. Основы СЕО : раскрутка сайта, различные факторы продвижения, отслеживание результата.

    ReplyDelete
  8. Игры, ставшие культовыми... Игры, несправедливо забытые... Игры, которые сегодня можно [URL=http://oldgamer.ru/]абсолютно законно и совершенно бесплатно скачать[/URL]!

    ReplyDelete
  9. template ni ada masalah..newer post dan older post lari ke sebelah kiri blog...

    cari kode #main-wrapper{

    kemudian tambah kode #blog-pager di belakangnya jadi seperti ini.

    #main-wrapper, #blog-pager{

    nanti ok balik..


    sharing is caring tu xleh nak buat apa sbb imagenya disimpan di hosting org lain..mgkn dh kena delete.

    ReplyDelete
  10. Оригинальные телефоны Vertu, Москва. Элитные телефоны от Vertu и других знаменитых производителей. Ремонт, обслуживание и быстрая доставка!
    http://vertupeople.ru/

    ReplyDelete
  11. salam...berbyk bersabar ok...mmg senang i ckp...tp ...tu je lah yg i leh ckp...tk cre

    ReplyDelete
  12. membaca seluruh blog, cukup bagus

    ReplyDelete
  13. cam tgh sedih je ni..hukhuk

    p/s: dh xingt kt sy ek? hukhuk

    ReplyDelete
  14. Тюнинг, запчасти, обмен опытом, форумы мазда 6

    ReplyDelete
  15. Оригинальные телефоны Vertu, Киев. Все престижные телефоны ведущих производителей мира (Ветру, Диор, Мобиадо) представлены в нашем каталоге. Доставка в день заказа, ремонт и обслуживание телефонов Верту, Киев.
    http://luxgroup.com.ua

    ReplyDelete
  16. indah
    madah
    nazrah.....stay cool, always

    ReplyDelete
  17. Takper nazra...itu akan mematangkan diri dan hidup. Mungkin bukan nazra yang dahulu, tetapi yang lebih baik.InsyaAllah...

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan