Korang single? Jangan la sedih-sedih...

Kebanyakan daripada kita mungkin ada yang pernah dengar pepatah 'Single itu rock' tapi aku tak pasti pulak betul atau tak. Yang aku pasti ada jugak kebaikan kalau korang single. Tak berteman lah katanya. Teman tapi mesra tu aku tak tau la termasuk ke tak. Aku pun tak tau apa standard status tu. Ingat tak ada ke kebaikan hidup single. Ada. Cuma kena selongkar lah sikit. Jangan diikutkan sangat hati dan perasaan korang yang mudah sayu bila tengok orang lain tu...Meh kita godek apa kebaikan yang ada....

  1. Korang tak payah nak risau bateri handset korang cepat habis. Jadi takda la nanti bateri asyik-asyik kong ja...
  2. Kredit korang pun dapat dijimatkan. Postpaid pun sikit ja nilainya..
  3. Korang tak payah nak belikan apa-apa untuk sesiapa. Jimat duit lagi..
  4. Paling best, korang dapat usha perempuan @ lelaki lain. Sapa yang nak marah kan. Melainkan yang korang usha tu dah berpunya, kang ada pihak ketiga ja lah yang nk perang pun.
  5. Bila-bila masa korang dapat balik kampung, bagi yang ada kampung dekat. Tak payah korang nak buat schedule bila minggu korang kena keluar dating, bila bulan korang nak balik kampung.
  6. Korang tak payah la nak kena buat report. Pukul 1 tengahari makan dengan siapa. Pukul 8 malam makan dengan siapa. Pukul 12 tengah malam lepak tengok bola. Selalunya lelaki yang rimas nak kasi report-report ni kan…
  7. Takda orang yang nak marah kalau korang tidur mati nak mampos tiap-tiap malam sampaikan tak reply SMS atau pun jawab call. Tak ke aman hidup macam tu..
  8. Tak payah penat-penat nak kena set alarm birthday atau pun sebarang anniversary kat dalam handset atau pun tampal-tampal kat kalendar. Aku yang perempuan pun tak suka sangat…
  9. Korang tak payah nak kena prepare ayat seumpama bajet negara kalau korang single. Siapa yang korang nak pujuk kan. Pujuk hati korang sendiri ja adalah..

Sila tambah kalau korang rasa ada yang patut ditambahkan...Sekian.

26 Pemberi Komen:

  1. Naz, kamezaim pun single gak ni.. ekekeke Jom g tngok wayang.. jom lerr... ngee

    ReplyDelete
  2. hahaha
    kdit aku sentiasa je xcukup

    ReplyDelete
  3. haha.. btol2.. satu bulan kredit ku hanya rm10 atau kurang.. hahaha

    ReplyDelete
  4. singgel memang best dan apa yg kamu catatkan tu mmg betul. paling stuju, kredit x cepat abis. 10 hengget tu leh tahan sebulan.

    ReplyDelete
  5. HAHA btol2..xpyh susa2 nk jge ati pkwe haha

    ReplyDelete
  6. kesimpulannya, single is simple~

    ReplyDelete
  7. sokong ngan naz tau...bnyk kelebihan kalo single neh..xyah nak pening2 kn salu nmpk cantik n tak payah nk pening2..kalo mau pasang len..erk..boleh ker?..hahah

    ReplyDelete
  8. naz, photobucket tu pun single gak kerr??.. ngee

    ReplyDelete
  9. haha, betul, tapi tak bleyh single lama lama sgt, nanti lain jadinya. =D

    p/s : cik naz, jom join contest Denaihati, under saya.hohoho

    ReplyDelete
  10. Ada masanya kita single, ada masanya kita berpunya.

    Daripada satu tempoh ke satu tempoh kita single, kemudian barulah berpasangan.

    Jangan buat maksiat sudah. Hehe~

    ReplyDelete
  11. kredit aku sentiasa cukup..sbb line free ..hehe..

    ReplyDelete
  12. dua2 pon ade pro & cons nye. last2 jln terbaik tepuk dada tanya selera. sbb manusia neh mmg fitrahnya sukar nak puas. kalo single pun byk komplen, dah ada partner pun same gak nanti.

    ReplyDelete
  13. lebih baik hidup berteman dari tak berteman.. betapa indahnya alam perkahwinan selagi ada kefahaman. semoga naz jumpa jodoh yg sesuai.. amin.. :)

    ReplyDelete
  14. betul tu Sue.. hehe Apalah si Naz ni, kamezaim ni kan ada.. Single lagi plak tu.. hahahaha Betul tak SUe...? kan..kan.. jgn marah ye Naz..

    ReplyDelete
  15. xkne bebel or kne mrah lbh2 tym dia dtg bulan..

    ReplyDelete
  16. tp besh lg berpasanagan sperti fitrah manusia.. kepuasan t/jwb bersama.. hehe.. slh eh?? haha..

    ReplyDelete
  17. single.. hm..
    mustahil kot aku bleh single..

    ReplyDelete
  18. yeps. aku sokong ko naz! single itu best walopun kadang2 rindu gile nak mampos. senang cite life aku sekunk adalah sangat enjoy lepas jadi single.

    single best! haha jimat duit betui2..

    ReplyDelete
  19. satu lg nk tmbh, nak main futsal mlm2 pun tak ada org nk membebel..haha

    ReplyDelete
  20. aku sentiasa single... tak penah berdouble mahupun triple atau quadruple.....

    entahla.,... dok single lelama nih.... tunggu pompuan masuk minang aku la.... tros sambar jer...

    adi.......

    ReplyDelete
  21. kurang sikit dosa..xterdedah kepada maksiat..huhu

    ReplyDelete
  22. menarik ni..single is better kan..hehe

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan