Jangan lupa ambil!

Korang dah ambik kursus pra perkhwinan? Korang dah ada sijilnya? Aku bukan nak bermegah bagitau yang aku dah ambil. Tapi aku heran kenapa sesetengah org suka nak ambil kursus ni last minute. Kata alasan pulak, tak bersedia nak kahwin lagi la, nak ambil kursus bersama-sama la. Tak kisah. Janji korang hepi.

Aku kena marah jugak dengan 'lelaki itu' sebab amek kursus ni awal-awal dan bukannya dengan dia. Tapi aku ambil ada sebab. Nanti dah nak akad nikah kahwin, tak payah pening-pening kepala fikir nak amek kat mana. Tak payah tergadai hari cuti aku ka. Tak payah aku nak buat semua ni last minute. Itu yg penting. Lagipun aku amek kursus tu under UTHM kat Batu Pahat, Johor sana. Alang-alang dah ada kursus tu kat UTHM tempat aku belajar, aku rembat terus ambil.

Yang penting, korang jangan ambil last minute.

WinkWinkWinkWinkWink

3 Pemberi Komen:

  1. Betul tu Naz..buat kerja jangan bertangguh..karang semua jadi huru hara..

    ReplyDelete
  2. aah betul..
    tapi kalau calon pun xde lagi, rasa mcm xbersemgt lak nak ambik awal2...eheheheh

    ReplyDelete
  3. betOl3...
    pasni pOkcik dah gi daftar la...
    hehe

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan