Deepavali = Chinese New Year?


Deepavali - memang selayaknya d gelar pe
Originally uploaded by nazra


Dahsyat sungguh Deepavali tahun ni. Dengan hemburan bunga api kat atas langit dan dentuman mercun, mengalahkan Chinese New Year. Meriah sungguh ye. Sampai 1 pagi, aku rasa, mercun dan bunga api kedengaran kat kawasan Kulim ni.

Lagi gambar...



p/s Ke aku yang 1st time mengalami kejadian macam ni sebab baru berjiran dengan kaum India?

p/s/s Live blogging yang berjaya! walaupun tak sehebat blogger wordpress.

14 Pemberi Komen:

  1. letih aku dengar bunyi mercun..bingit telinga..

    ReplyDelete
  2. kenapa aku rasa sambutan deepavali kali ni kurang meriah?

    oh lupe, aku masih dalam mood raya... haha!

    ReplyDelete
  3. errr..entri tanpa kata2 kah??huhu

    ReplyDelete
  4. hari2 bunyi mercun macam zaman perang dulu kala huaaa

    ReplyDelete
  5. aku ingatkan malam gong xi fa cai dowhh..

    ReplyDelete
  6. Makan maruku masih lekat rasa kat leher tak hilang2 selama 3 hari dah...biasa makan maruku kat market, bila rasa kat open house rasa lain.

    ReplyDelete
  7. yay dah bleh..hehe
    aku rasa tahun ni je diwali di sambut guna mercun, tak tahulah tahun-tahun lepas, rasanya tak..hehe

    ReplyDelete
  8. memang dasyat perayaan skg..tepat detik kul 12 mesti berdentum pelbgai jenis meriam, mercun, bunga api..tak ubah macam raikan kemerdekaan..huhu

    ReplyDelete
  9. naz mesti ade ciri2 1malaysia an?
    ngeh3~ layan jiran bebaik..ahaks! :D

    ReplyDelete
  10. Mungkinkah tak lama lagi akan terdengar anak India putus jari dan yg seangkatan dengannya, macam apa yg berlaku pd anak2 kita menjelang Raya? Hmmmm ...

    ReplyDelete
  11. tahun ni depa ada lagu rayer sendiri taw. sempoi gak lagu tu...

    ReplyDelete
  12. paan - ye setuju :D

    akeji - eh eh deeparaya lah :D

    chokio - huhu pendek je sbb live blogging

    belia - ye ye :D

    pijah - sakit telinga kan :(

    sham - betoi2 bergendang2 bunyi :(

    tutorial - rsanya mcm tu jgk. tp naz 1st time thun ni brjiran ngn indian :D

    whose - tu la, pdhal mercun katanya diharamkan :(

    taqo - jom la g braya sesama :P

    tirana - setuju2 :D

    naz - ye sedap sungguh dgr :D

    eazy - epi diwali :P

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan