Tak mandi lagi pandai?

Aku tak tau sama ada korang pernah dengar atau tak ayat 'orang yang jarang mandi lebih pandai' tapi aku selalu jugak dengar. Lebih-lebih lagi masa aku study dulu. (Sekarang pun ada dengar jugak) Ada jugak insan yang mandinya sehari sekali. Jangan terkejut, ada yang dua hari sekali baru mandi.



Apa kaitan tak mandi dengan lebih pandai ni? Setahu aku kalau mandi selalu, maksudnya kita menjaga kebersihan diri kita. Allah kan suka pada kebersihan. Mungkinkah sebab bila kita jarang mandi maka otak kita takkan sejuk dan kita akan lebih cepat pandai? Hohoho. Entah apa-apa ja persamaan yang aku keluarkan.

Aku ada jugak terfikir macam mana sesetengah orang boleh tak mandi untuk tempoh 2 hari. Kalau masa darurat tak apa la jugak, ini disengajakan tak mandi. Aku tak mandi sehari pun dah rasa badan ni macam diselubungi oleh chewing gum.

Sarcastic

16 Pemberi Komen:

  1. bro 3hari direct xmandi he...23x tp xde la pandai mne... he..23x

    tp ade gak mber bro yg pandai..die mandi sekali je sehari...tp klu die mandi tue..gamakny2 sume mber berjam la tgu die habis mandi...

    yg pelingnye penuh dgn komik la novel la..surat khabar la dalm bilik air...sume tue die yg bawak he...23x

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  2. seriously, aku tak pnah dgr. yg aku pnah dgr pun cuma - jangan mandi air panas di pagi hari. nanti tulang reput, otak berkarat dan sebagainya...

    macam2 laa pantang larang neh sebenarnye...

    tapi kejadahnya tak bagi kita mandi selalu neh? hahaha...

    oh, aku leh agak. kalo jarang mandi, jimat air, takyah bayar bil mahal2. kan bijak tu?

    cuma masalahnye aku kat selangor, tempat di mana wajib mandi atau basuh kereta at least 20 meter padu sebulan.

    :p

    ReplyDelete
  3. Sunah nabi mandi sebelum waktu subuh..

    ReplyDelete
  4. framestone - haha bilik air dh jd mcm bilik sendiri la eh :D

    akeji - kalau tak guna air pun, rugi jgk :D

    mello - ye betoi, sgt menyegarkan :D

    ReplyDelete
  5. 1st time dgr...ke dilot tertinggal zaman...heheh...
    tp kalo yg bro ckp tu..pergghh...mmg dah jadi mcm bilik sndri..patutla berjam2..

    ReplyDelete
  6. he2.xmandi leh pandai?
    ade kemungkinan mereka itu dari generasi bijak pandai mungkin? ha2!

    naz cuba la k. ahaks~ :D

    ReplyDelete
  7. wahh...
    ak time balik umah...
    kalau xpndai pagi pon ayah ak dah pot pet...pot ...pet...

    ni apatah lg xmandi smpai 2 3 hari...mau disebatnya...

    ReplyDelete
  8. tak mandi nk study pun tak best.. at least 2 kali sehari kena mandi bukanya 2 hari sekali..hehe mengarut je tu tak mandi lagi pandai..

    ReplyDelete
  9. mcm2 la..... d-rast pon x prnah dengar klu x mndi jd pandai.. setahu d-ras.. spe x mandi tu PENGOTOR.. hahahha... ye la... klu kt Malaysia ni kene la mandi.. laen la klu kt negara sejuk.. x mndi pon xpe coz.. klu mandi nnti beku!! hahahha

    ReplyDelete
  10. tak mandi 2 ari ok kot..aku de kwn tak mandi 12 hari ok..seb bek cni coce sejuk je..tp geli lah jugak dok sblh die..eeeuuwwww

    ReplyDelete
  11. owh.. patutlah ari tu aku rasa cam pandai semacam jak.. rupanya aku lupa mandi..hikhikhik... semangats ...

    ReplyDelete
  12. mane bley tahan kalo tak mandi...

    ReplyDelete
  13. sensornya gambar.. wee~..

    mandi di kala stres dan letih best apa.. yg penting, kebersihan terjaga..

    ReplyDelete
  14. owho..ye ke ?? btol ka?? nk cube bole? xD

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan