I nak tidur dah ni, sayang.

Selain daripada baca Bismillah dan doa sebelum tidur, apa lagi aktiviti yang korang mesti buat sebelum korang tidur? Kongsi sikit maklumat tu...mana-mana yang boleh dikongsikan ja la. Jangan lebih-lebih ye..hehe

Kalau naz, sebelum tidur mesti

  1. gosok gigi
  2. sapu bedak nyonya (bedak ni selalunya orang kata nenek-nenek dengan mak-mak ja yang selalu pakai tapi naz suka pakai jugak)
  3. pasang kipas
  4. tutup lampu
  5. dengar radio (sampai bateri handphone habis)

Lain orang, lain ragam. Teringin gak nak tau....

 Blushing

15 Pemberi Komen:

  1. betul tu...lain org lain ragam... xkan org laki tiudr nk pakai bedak nyonya gak..hehe..kadang2 tertidur mcm tu je....

    ReplyDelete
  2. kalau skang ni.. tgk movie sampai ngantuk.. pastu baru tdo..

    ReplyDelete
  3. Kak Tirana biasanya bila dah berbaring atas katil..tengok tv. Kalau tv tak ada cerita menarik, kak tirana membaca...

    ReplyDelete
  4. ho2.byk oh benda nak buat.
    sy la kan.


    pi cuci muka n gosok gigi.
    bace doa tido.muhasabah diri sket.
    setting mp4. nak dgr sampai lebam. :)
    sambil berangan~ he2. best Ooo.. :D

    ReplyDelete
  5. wish gudnyte kat si dia, pahtu set alarm, baca doa, tutup mata, mimpi.. si dia kejut, bangung dan beterusan..hehe

    ReplyDelete
  6. yang tak buat sebelum tido boleh ke tulis. tak berangan-angan. sebab kalau dah mula berangan, sah payah nak tidur.

    ReplyDelete
  7. sapekah si sayang itu? adakah saya? hahaha

    ReplyDelete
  8. aku dgr winamp sampai terlena...

    ReplyDelete
  9. owh2...aku besa cuci muka,gosok gigi,pastu tgk gamba die jap pastu tdo..hehe

    ReplyDelete
  10. pehhh, terkedu jap baca tajuk entri kamu.

    biasanya layan dvd, kadang2 main game.

    senang citer aku jarang tidur bila mana aku berkehendakkan tidur. biasanya aku akan buat ape je aktiviti macam seolah2 aku langsung tanak tido.

    tapi bila badan tu dah letih, mata tu dah ngantok, secara otomatik ia akan terlelap dan terlena dgn sendiri.

    huhu...

    ReplyDelete
  11. ije kalau layan mp3 b4 tdo, confirm x tdo. duk hayati lirik lagu tu.

    syarat nak tdo, kena matikan lampu n hidupkan kipas.

    ReplyDelete
  12. sebelum tido berjalan-jalan dari selangor gi kedah, terbang ke johor, singgah kat negeri sembilan.. satu malaysia, kadang2 pergi mesir, australia kejap, dan jepun pun sekali-sekala..

    jalan-jalan blog..
    sampai penat


    :)

    ReplyDelete
  13. eiyda pon sama gak ngan naz...
    gosok gigi,on kipas,tutup lampu,baca doa,hembus kanan,hembus kiri,heheh dengar mp3 sampai tertidur...

    but lately...ssh mau tido..knp?entah lah..

    ReplyDelete
  14. pasang lagu kt komputer...
    layan smpai ttido...
    bubuh je lagu tu loop bnyak2 kali pon...hahahaha

    last2 mst tertido punyelah! hahaahh!

    ReplyDelete
  15. dalam kesibukan hidup sebagai seorang student, baring je atas katil pun leh terlelap.. kalau nak lagi cepat tidur, pegang buku kat tangan, baca dan tidur.. hehe~

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan