Siapa kata remaja tak boleh berjaya?



Ye betul. Siapa kata remaja hanya sekadar suka membuang masa melakukan aktiviti yang tak berfaedah. Remaja juga punya pendirian dalam hidup mereka untuk merealisasikan impian mereka sendiri.

Ini dibuktikan dengan terdapatnya ramai remaja yang telah menceburi bidang perniagaan. Mungkin ada yang berpendapat remaja tak mempunyai pengalaman tetapi remaja mampu belajar dalam mencapai impian mereka.

Lihat saja contoh yang sedia ada iaitu........ kejayaan founder Bijou Bazaar dan Heartbeat. Kejayaan mereka sebagai remaja mengimplikasikan kemudahan teknologi untuk perkembangan bisnes mereka.

Menurut siaran Remaja TV3, ada satu lagi indie label iaitu Boongah tapi sayangnya tak ada pulak website/blog yang dijumpai bila di Google kan.
:minimo_29:


Image : Heartbeat


Image : Bijou Bazaar


12 Pemberi Komen:

  1. semuga semakin ramai lagi remaja yang berjaya daripada merempit tak tentu pasal...

    ReplyDelete
  2. ah'ha... remaja Malaysia masa kini... :)

    Mudah2an makin ramai berubah pada yang lebih baik.. menggunakan teknologi sebaiknya untuk menjana ekonomi keluarga, negara.. Hoho..
    P/S: tapi dgn cara yang betul.. mcm cntoh nazra bagi..

    ReplyDelete
  3. Dunia Internet memberi begitu banyak peluang untuk semua orang berjaya, tambah2 remaja yang belum ada kerja.

    ReplyDelete
  4. iya.. betul tu, ada juga yng berjaya, bukan semuanya merempit :)

    ReplyDelete
  5. lebih bagus daripada samseng jalanan~~

    ReplyDelete
  6. kagum saya dengan remaja sebegini..

    ReplyDelete
  7. melalui internet je br dpt pengaruh gini. cuba byg malaysia masih ketinggalan dlm internet. cmne influence2, budaya2, trend dr luar nk masuk ke sini. klu harap tv. hehe. sure 20 tahun akn dtg br serap budaya kite

    ReplyDelete
  8. smoge kte dpt m'jd contoh @ m'bawe cth2 yg baik utk rakan2 remaja kte..

    ReplyDelete
  9. remaja hebat, remaja boleh berjaya, remaja aset negara...

    ReplyDelete
  10. aku pun tgk masa kat TV hr tu :)

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan