Bila seorang lelaki mula membebel.



Selalu korang jumpa perempuan atau pun makcik yang suka membebel-bebel kan? Tapi aku jumpa lelaki@pakcik yang suka membebel. Kejadian ni berlaku masa aku dalam perjalanan........ nk ke Sungai Petani 18hb yang lepas. Lama betul entri ni jadi draft kat dalam handphone.

Mungkin pada korang pakcik@makcik ni membebel tak ada point, useless tapi lain ceritanya dengan pakcik sorang ni. Membebel dia membawa hikmah dan mesej yang tersembunyi. Antara bebelan dia sepanjang perjalanan tu adalah "penunggang moto ni tau patuhi arahan jalanraya masa nak ambil lesen ja. Lepas dah dapat lesen, tak ada maknanya dia nak ikut peraturan lagi. Side mirror pun dah tak digunakan". Makcik yang takut-takut nak melintas kat garisan kuning pun dibebelnya. Mengalahkan makcik pula.

"Membebel mengalahkan makcik". Sekarang sudah ada pakcik yang layak digantikan dalam pepatah tu.

Crying

9 Pemberi Komen:

  1. pak cik tu cakap benda betul..

    ReplyDelete
  2. comel je kalau pakcik dah start membebel kan hahaha

    ReplyDelete
  3. betul2.. klu pempuan bebel tu da biasa.. skali laki bebel.. dasyat.. :P

    ReplyDelete
  4. ish ish naz... mmg lelaki kalau dah membebel jenuh... huhu..

    ReplyDelete
  5. The pakcik guy must be very stressful indeed but then again such habit is getting to be more gender blind these days, if you don't believe it try passing by some pubs or trendy coffee houses in town.

    ReplyDelete
  6. Hehehe..itu kes lelaki yang banyak mulut tapi tak tahu nak cakap apa so dia membebel la sorang2..

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan