999



Mesti ramai dah tau hari ni adalah hari yang unik. Tanggal 9 hari bulan 9 tahun 2009 yang bila diringkaskan akan menjadi 09.09.09. Tapi kalau nak nombor yang cantik, pasti akan jadi 999 sahaja. Tanpa disangka jumlah entri aku tidak termasuk entri yang ini adalah berjumlah 999 juga.

Wah! Secara kebetulan mungkin.

Di hari yang unik ni kan, aku rasa pasti ada seseorang atau mungkin ramai orang yang akan mempergunakan rangkaian nombor yang unik ni.

Untuk apa?

Apa lagi. Beli nombor ekor la. TOTO tak pun Magnum.

Pasti punya. Kalau bukan Islam tu tak apa la. Ni silap-silap, si orang Islam yang pergi beli.





Ni mari layan lagu yang telah membuat aku melupakan kepanasan akibat habisnya gas air cond kat ofis ni..haha (padahal penat dok kipas secara manual)





'Nobody' by Wonder Girls (Korea) akhirnya selamat jadi ringtone hp aku......

13 Pemberi Komen:

  1. tuh kantoi pakcik tuh ... pakai samping pergi beli nombor..wakakakaka..pakcik kene snap :P

    ReplyDelete
  2. aiyoyoyo. pakcik tu org pelanet namek kot [xngaku sedara]

    ReplyDelete
  3. hehe,,tu yang kene post something hari nie...tarikh dia lawa 9-9-09

    ReplyDelete
  4. xpo, melz, pijah - pas semayang raya @ jumaat kot pakcik tu p beli nombor T__T

    boboiz - setuju ^__^

    ReplyDelete
  5. dia nak pinjam jumper tu.kereta rosak.

    ReplyDelete
  6. cis. aku baru terjumpa gambo neh semalam dalam blog cursingmalay. hajat di hati nak simpan buat entri sempena raya. tgk2 ko dah pakai dulu ekk? ekekekeke...

    actually aku boleh tak perasan pon tarikh hari ni spesel until aku tertengok penutup buletin utama td memaparkan masyarakat beijing kawen ramai2 ari neh. sbb bg dorang angka 9 tu angka panjang umur laa kononnya.

    memandangkan entri ini sepatutnya entri ke-1000 (kan?) adalah harus untuk kamu memberi hadiah bonus kepada si pengkomentar seperti saya seperti yg selalu dilakukan shopping2 komplek berdekatan anda.

    sape setuju dengan cadangan saya neh? lalalala...

    ReplyDelete
  7. Tak tau nak posting apa sempena hari ni..haha

    ReplyDelete
  8. nauzubillah...
    Dahlah bulan ramadhan...
    Memang tak malu betul lah Pakcik pakai sampin tu...
    grrrr... geram..

    ReplyDelete
  9. akeji - duit raya tak dpt nk kasik utk bulan ni. terpaksa tunda bulan depan coz bulan ni peruntukan utk raya tu byk sangat nk pakai duit, huhuhu ^__^

    azym - eleh, bukn dh ada posting ke :P

    naqiu - tau tak pa, siap berbaju melayu tu T__T

    ReplyDelete
  10. in the month of ramadhan? it's a never ending greed for money, money & more money

    ReplyDelete
  11. wah, dah banyak entri dia.. entri ke-1000 la ni ek.. huhu, banyak tu.. (*_*)

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan