Lelaki : Apabila layanan mesra dianggap menggatal.



Eh eh aku bukan kerja sebagai Pegawai Perhubungan Pelanggan ye. Walaupun pekerjaan tu dulu sangat hot kat kampung-kampung kerana namanya yang gempak gila (kat dalam TV la selalu macam ni).

Aku ni boleh dikatakan sebagai penjaga telefon rasmi pejabat di sini. Kalau korang pernah baca pengalaman aku menangani customer luar negara iaitu Me From China, ini seolah-olah seperti deja vu. Pengalaman yang dimainkan semula.

Awal-awal pagi sudah ada seorang individu yang berminat untuk mengetahui mengenai projek rumah burung layang-layang (walet) dan dek kerana mood waktu pagi masih ceria, setiap soalan individu ni aku layan dengan sebaik mungkin. Seperti first class gitu layanan aku. Ye la, karang layan lain macam dikatanya pula sombong.

Hinggalah individu ni bertanya dah lama ke aku kerja di syarikat yang aku keja sekarang ni. Aku masih jawab dengan baik. Tapi tak sangka pula individu ni boleh pula bagi ayat untuk aku.

Ni dah lain ni. Soalan pun jawab lebih-lebih.
(Ayat ni pada aku bermaksud aku sedang menggatal.)

Pada pendapat aku, aku layan panggilan orang dah cukup baik. Tapi tak sangka pula kalau ada yang beranggapan lain macam. Susah betol la lelaki macam ni.

11 Pemberi Komen:

  1. adeii~
    apeda..
    xyah layan laki cmtu..
    wokeh.. =)

    ReplyDelete
  2. Kalau sy layan org lebih2, nnt org kata menggedik..haha

    ReplyDelete
  3. bia kan mereka dengan soklan gedik nye...

    erm....

    ReplyDelete
  4. sabo2 huhuhuu... dugaan semua tue

    out of topic--> he...23x ade ke yg beli no toto or magnum dgn no 999 he...23x cam xde ong je huhuhu

    ReplyDelete
  5. itu cuma persepsi lelaki yang kurang matang atau terlebih matang...hehe...

    ReplyDelete
  6. itu cuma persepsi lelaki yang kurang matang atau terlebih matang...hehe...

    ReplyDelete
  7. suara cik nazra tu manja sgt kot.. haha..

    ReplyDelete
  8. karne dah macam tu aturannye,,,,kalau tak mesra nanti katenye sombong,,,cukup fir'aun aje yang sombong...

    ReplyDelete
  9. it takes all sort of people to make this world, just be wary...

    ReplyDelete
  10. rasanyakan, lelaki tu bagi ayat tu sebab dia nak menggatal sebenarnya. Dia tak nak la tunjuk dia yang nak menggatal, so dia fire dulu la.. laki kan ego.. kan2??

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan