Aku Seorang Pelakon



Siapa itu seorang pelakon? Adakah dia harus menjadi pelakon untuk melayakkan dia benar-benar seorang pelakon? Tidak! Seorang pelakon itu adalah aku, kamu, engkau, dia, kalian, mereka. Tak percaya?

Kau tak berlakon depan boss kau? Kau tak berlakon depan mak ayah kau?

Siapa tak pernah berlakon...jangan tipu ye. Aku sendiri pun kadang-kadang/pernah/selalu juga buat. Bukan bohong sunat, kadang-kadang terpaksa dan harus....

Sampaikan boss siap announce dalam meeting. Ayatnya "kerja ni kena komited, jangan depan boss ja rajin tapi belakang hala balai". (ayat loghat Kedah bermaksud 'tak bersungguh-sungguh')

Itulah pelakon sebenar kerana dunia ini sendiri pun adalah pentas lakonan. Kita adalah pelakon nya sehinggalah hari terakhir itu tiba dan kita dijemput ke alam abadi.

Got the idea from here,

9 Pemberi Komen:

  1. wah! twitter @rarawr kali ni jadik featured pulak.. hehehe

    ReplyDelete
  2. haha...kalo camni, aku pon kne salu blakon la..keke

    ReplyDelete
  3. slamat ary rayee kak nazraaa.
    jemput la dtg umaaa.
    sky juice spesel punyaa. keke

    ReplyDelete
  4. ---> dah lama jadi pelakon cuma tak masuk tv dan glemer je.

    ReplyDelete
  5. kita semua pelakon dalam pentas kehidupan kita...

    ReplyDelete
  6. sy juga pelakon..

    hai si gadis yg lawa..huhu..piwwit...eh..eh..jen nak ajak mai dating kat blog jen kalau free..;)

    ReplyDelete
  7. pelakon atau lebih tepat hipokrit ni..
    da lme da ak wat..
    haahaaaa...

    teringat time sekolah dulu dpt pelakon terbaik..
    waaa..piiiwiiittt!!

    sape nk autograph meh meh meh!

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan