Aku, Kau & Curang



Cis jantan tak guna, engkau pasang awek spare parts kat luar rupanya. Aku ingatkan aku sorang ja yang pasang spare parts, tak sangka engkau pun pasang spare parts jugak.


awek spare parts (awek yang disimpan di dalam stor untuk kegunaan apabila tetiba single di masa depan)

Jadi apa cerita? Ingatkan kita ja yang pasang spare parts a.k.a curang, rupa-rupanya pasangan kita pun curang jugak. Apa perasan? Nak meletup? Itulah, tak ingat dunia lagi. Dah ada couple elok-elok, teringin pulak nak pasang yang lain. Konon-kononnya "kekasih gelap".

Penting sangat ke pasang spare parts ni? Spare parts kenderaan terkecuali! Itu penting untuk disimpan mahu pun dibeli.

Siapa yang paling banyak pasang spare parts? Lelaki atau perempuan? Mungkin masing-masing ada alasan tersendiri (ye ke), namun kena ingat, kalau setakat nak berfoya-foya dan tak fikir masa depan, lebih baik korang ada banyak duit. Lelaki la terutamanya. Lagi banyak perempuan, lagi banyak la duit yang nak kena keluar. Lebih-lebih lagi kalau korang keluar dengan perempuan pisau cukur. Tapi sekarang pun dah ramai lelaki yang pisau cukur. Mungkin sebab diaorang tak dapat nak jadi belen kot. (Errrrr....)

:pandacloud_13::pandacloud_13::pandacloud_13::pandacloud_13::pandacloud_13:



Ini daripada En. Taqo. Terima kasih.



Soalan Pertama, kena letak 5 fakta menarik tentang pemberi award. Aku letak sepuluh sebab Taqo kasi 10 fakta pasal dirinya.

  1. Adalah insan yang simple.
  2. Suka sangat dengan grafik.
  3. Juga seorang yang sukar diramalkan. betulkah? =)
  4. Pilihan lagu semasa tidur adalah nasyid. layan Ooo.
  5. MUNGKIN seorang yang cepat bosan dengan sesuatu yang kurang diminati.
  6. Suka stay kat rumah dari keluar. (kalau ajak keluar,on je..)
  7. Sangat suka tengok Bintang.
  8. cerita yang best ditonton mesti banyak action n Effect! kire guna teknologi CGI la. macam Transformers.. =)
  9. Agak pemalu orangnye. tapi kalau u all tegur dulu insyAllah sy akan beri yang terbaik. :D
  10. Suka dengan imej yang simple but smart. =)


Soalan kedua, kena nyatakan 10 fakta diri sendiri.

  1. Cik Nazra adalah seorang perempuan. Orang selalu sangat salah faham bila dengar perkataan "Nazra"
  2. Cakap loghat Kedah yang pekat.
  3. Pernah digelar "Gadis Yang Suka Berfalsafah Merepek" dan "Perogol Bahasa Malaysia"
  4. Pernah juga kat Universiti dulu digelar "Nenek Kebayan". Jangan tanya kenapa.....
  5. Sangat suka makan. Terutamanya laksa asam dan tomyam. Satu semester belajar buat tomyam sampai sedap dan memuaskan hati.
  6. Suka sangat kat blog, tweet dan FB.
  7. Ada tahi lalat kat bibir sebelah kiri dan mata kanan.
  8. Takda lesen motor mahu pun kereta dan sangat fobia nak bawa motor.
  9. Pernah dilanggar oleh motor masa darjah 4.
  10. Patah bahu kanan.


Yeay siap 10 fakta, puas pulas otak fikir.

:pandacloud_03::pandacloud_03::pandacloud_03::pandacloud_03::pandacloud_03:
Beri award ini kepada 10 orang dan describe mereka.

Silakan pada siapa yang nak, ambil le...:pandacloud_32::pandacloud_32::pandacloud_32::pandacloud_32::pandacloud_32:

credit Pic : xMariahx2013x

7 Pemberi Komen:

  1. kalo da couple tu kawen je cepat,snang nak pantau pasangan tu...hihi

    ReplyDelete
  2. apabila manusia tidak lagi memikirkan soal dosa, pahala, syurga dan neraka maka macam2 boleh jadi...

    ReplyDelete
  3. Ahemm dunia dah berubah, zaman dah maju, skarang neh ppn pon byk yang pasang 2,3 kan?

    ReplyDelete
  4. sedap2 nak pasang spare part.. nak cari satu pun payah.. :P

    ReplyDelete
  5. Pasangan yanb belum kawin boleh kot pasang spare part tapi yang dah kawin jangan berangan...hehehe

    ReplyDelete
  6. Setia la pada yg 1..

    terima kebaikan dan keburukan pasangan seadanya...

    ReplyDelete
  7. ish, tak faham kenape mesti ade org nak ade spare part2 ni. ntah ape2

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan