Puisi Buat Si Lelaki Bernama Zelo



Ini puisi khusus untuk dia bernama Zelo55,
tapi umur dia bukan 55,
walaupun blog dia tercatat Zelo55.

Aku tak ingat macam mana aku kenal Zelo,
tapi yang pasti kami mula dengan Hai dan Hello,
ala-ala orang Inggeris yang breakfast makan mashmello.

Zelo ingat aku seorang penjual tudung dan mula mengomel,
nasib baik la gambar Zelo berbaju biru bersandar di dinding tu dah sangat chomel,
sekali pandang gaya Zelo gempak macam pemenang dalam America Next Top Model.

Zelo yang baik hati ingin memurtadkan aku,
dari hosting blogspot ke hosting dan domain milik individu,
aku berminat tapi terpaksa reply YM cakap tunggu dulu.

Bukan aku tak sudi bila mamat jambu a.k.a Zelo sudi jadi sifu,
tapi sampai bulan depan aku kena tunggu,
kerana aku nak buat perasmian di bulan kelahiran aku.

Aku rasa entri kat blog Zelo berani,
sampaikan nyah tak sanggup tayang bulu kaki,
takut nanti akibatnya kena maki bertali-tali.

Eh cukup tak pujian aku di sini,
siapa yang tak nak puji orang penting rangkaian Oh! yang ini,
entah-entah nanti aku dapat banyak saguhati dan promosi yang diingini.

Sekian sahaja entri untuk memuji,
kang lagi panjang ada pula yang dengki,
semoga ni dah mampu buat Zelo kembang hidung dan sengih pula melebar gigi.

Eh lupa lak nak bagitau..ini entri khas diciptakan untuk Contest Zelo55
11.50 - 12.20 PM
Rabu
Janice Dickinson 8tv
KTC, Kulim, Kedah
Fuh Siap!

8 Pemberi Komen:

  1. hohoho..menarik ah puisi ko neh.bagus aku suke..=).

    zelo xsuke pon,aku suke ok gak wat?=p

    ReplyDelete
  2. satu-satunye penyertaan yang buat puisi...
    memang amazing bam bam kebabow lah!
    ak dah la fail nk buat sajak/puisi/pantun ni...
    tgk2 ko bleh buat sng2 je...
    siap puisi psl ak plak tu...
    wah wah wah..

    tapi takpe tggu tak lame lagi murtadla ko ke domain n hosting sndri...
    tp seriusli theme blogpsot ko ni da lawa la...
    cm wordpress da...
    dengki bebeno aku..

    entri diterima n dah dicop sirim sah penyertaanya...

    tggu result keluar tak lame lagi ok cik akak!

    tenkiu sbb puji aku...ngeeee~

    ReplyDelete
  3. Salam ramadhan yg sudah meniti ke penghujung & slmt m'yambut aidilfitri yg bakal menjengah sedikit masa lg..

    ReplyDelete
  4. gne blogspot suda..
    xyh pk nk kne jge bandwidth..
    haha..
    selamat hari raye..

    ReplyDelete
  5. wahaha!
    naz pong pandai wat
    puisi ek..
    kasi spesial satu! :D

    ReplyDelete
  6. baik punya puisi.. kalau zelo tak bgi menang, mmg tak ptt ar.. haha~

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan