Dasar lelaki bas ekspress.



Dasar lelaki bas ekspress. Korang pernah jumpa lelaki spesies ini?



Lelaki ini adalah spesies lelaki yang mahu segala-galanya cepat.........

SMS yang di hantar kepada si perempuan cepat di reply. Bila lelaki spesies ini call perempuan, si perempuan kena cepat jawab call. Bila nak berjumpa, perempuan kena cepat bersiap. Lelaki spesies ini tak mahu menunggu-nunggu, walaupun si perempuan tu ada masalah yang tak dapat dielakkan.

Hello!!! Awk tu lelaki, bakal jadi pembimbing keluarga. Awak tu mempunyai peranan yang besar. Tak reti-reti kah awak nak bersabar. Atau at least belajar la bersabar.

Bakal jadi suami, ayah konon. Semoga jodoh panjang la, lelaki edisi bas ekspress. Entah-entah nanti dah kahwin nak sek* pun ikut cepat dia ja, gelojoh. Tak fikir orang lain.

Udah la tu, kalau sikap silap skit terus mnunding salahkan si isteri lagi naya. Lepas tu kalau ada hati nk kahwin lagi, serius sudah parah. Kalau lengkap serba-serbi tak mengapa juga. Ini kalau harapkan nafkah batin ja yang mampu, nafkah zahir tak. Macam mana?

Kalaulah lelaki edisi ekspress ada akal untuk boleh fikir sendiri....

Yang pasti semoga tak semua lelaki tergolong dalam spesies 'lelaki bas ekspress'.

Gambarajah muka lelaki tersebut terpaksa dilindungkan untuk mengelakkan kontroversi melampau.

11 Pemberi Komen:

  1. adakah ini kisah berdasarkan pengalaman anda ?? atau sekadar pandangan peribadi ??

    insyaallah,aku bukan jenis camtue.hehehe.ada kenal blogger uitm x ??

    ReplyDelete
  2. macam marah dengan pakwe je.. zzz~~

    ReplyDelete
  3. hehe... :) tak semua macam tu, tapi ramai juga yng macam tu..

    ReplyDelete
  4. assalammualaikum...

    hurm.. thks coz sgah blog sy yg xsbrpe 2... cite ni, blku dlm hdp saudari ye?erm.. well, mmg xsume cm 2.. just segelintir shje.. pape pon, dlm phgbn 2, biarla ade tlk ansur k?bncg seelok2nye n elakkn dr bgdh..slg btkr pndpt..:D

    ReplyDelete
  5. it takes all kind of people to make this world, just ignore the bloke & look for some other better person

    ReplyDelete
  6. hahaha. laki x cmtu. selalunya pompuan2 cmtu. kah3

    ReplyDelete
  7. lg susah klu dpt lelaki 'steamroll'.. lg sakit ati kang. lembab ngalahkan siput babi..

    ReplyDelete
  8. huhu sabr nazra~ , sabar...
    huh siapakah gerangan lelaki tersebut.. itu nasib baik bas express, kalau lrt lagilah :D

    ReplyDelete
  9. apa kata..

    awak bersyukur je laa..

    kalo nak citer masalah perempuan ni, memang sampai kapan pun memang bermasalah punya.. tak semua lelaki mempunyai tahap kesabaran yang sama.. bukan semua lelaki didikan dengan didikan seperti yang awak punyai yer..

    jadik, jika belum bernikah, jangan cerita mengenai seks k.. so rude for me!! dunia berumahtangga bukan sekadar seks!!

    terima kasih

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan