Me from China

Tengah sedap-sedap layan blog tadi, tetiba ada orang telefon ofis. Aku jawab dalam Malay, dia speaking English. Yang aku bendul ni terus la jawab dalam Malay jugak sebab aku dok ingat abang si bos aku. Sebelum ni kalau dia telefon, dia memang paham kalau aku jawab Malay pun. Ini pemanggil ni macam blur ja aku speaking Malay, dia letak dulu telefon. Pastu telefon semula, dia tanya banyak soalan dalam English. Parah dah la. Aku layan investor Singapore ka tadi?

Tanya punya tanya dan selepas berlakunya temubual dalam bahasa yang seolah-olah antara ayam dan itik walaupun kami speaking dalam English, rupanya pemanggil tu dari China! Dia tanya kalau bos aku yang Chinese Muslim tu ada Skype atau MSN untuk dia buat panggilan. Aduhhh, rasanya bos aku tu tak layan menda macam tu. Terpaksa la aku bagi aku punya YM id. Punya la susah untuk aku bagi YM id aku. Mungkin disebabkan sebutan aku tak cukup 'English' kot, orang tu pun sampai tak paham.

:sweet_2:

8 Pemberi Komen:

  1. bangga cik nazra jwb panggilan dr china gne telefon bese..haha

    ReplyDelete
  2. mari kt beljr bhsa omputih....

    ReplyDelete
  3. Okla leh speaking ngn orang China...

    ReplyDelete
  4. cik nazra, anda dpt award..hehe
    cek sini http://mohdnasri.blogspot.com/2008/12/award-di-tahun-baru.html

    ReplyDelete
  5. ib masir - dua2 org speaking english tunggang langgang, haha

    akeji - artik utara bukn speaking english jgk kah

    nasri - baek baek encik nasri

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan