Gothic? Saya tak ada kaitan.

Saya tak tahu pun apa itu gothic. Bila saya tanya Pakcik Google, maka Pakcik Google pun mula berkata-kata mengenai Gothic tu.....panjang jugak penerangan Pakcik Google, jadi saya pun rasa malas nak membuat rumusan. Awak semua boleh lah tanya Pakcik Google sendiri ye.

 supperkawaiialien

Apa yang ingin saya tegaskan kat sini, saya sendiri sebenarnya tak tahu kenapa orang kaitkan Gothic dengan saya. Saya cuma suka memakai eye shadow berwarna hitam di mata saya. Itu sahaja. Lagipun saya tak nak digelar budak perempuan Gothic , nanti ayah saya halau saya keluar rumah. Tak ada la tempat untuk saya tidur.

Mungkin awak semua keliru bila melihat eye shadow saya yang hitam gelap tu padahal saya sebenarnya nak buat gaya smokey eyes. Disebabkan saya tak berjaya membuat gaya mekap tersebut, maka awak semua terus menganggap saya adalah budak perempuan Gothic .

Sekian. Saya bukan budak perempuan Gothic .

Amat janggal bila aku menggunakan kata nama saya tapi itu diharuskan. Kalau kata nama aku digunakan, penegasan saya tu tak muncul.

Pic : AngelinaAtelophobiaArt, Kasekase14311 dan SexyNujitsu.

19 Pemberi Komen:

  1. hahaha ...aku geliz ngan budak gothic..cara pemakaian boleh membezakan kau budak gothic atau tidak..kalau just pakai celak kat mata tapi pakai baju kurung..pekejadahnya gothic..muahahaha :P

    ReplyDelete
  2. ehhehe.. kekadang jiwa gothic melanda juga diri ini.
    hehehehe
    tapi tak elok sebenarnya nak amalkan gothic ni

    ReplyDelete
  3. Gothic tu asal dari perkataan getik :)di komersialkan jadik gothic. biasalah..nabi pakai janggut, org muda banyak yang segan nak berjanggut, bila backstreetboy berjanggut.ramai yg berjanggut, gitu juga kesahnya dgn celak dsbnya. apa je barat buat ramai yg follow.lumrah dunia melayu kita.

    ReplyDelete
  4. gothic ni biasanya lebh kpd darkness.. dressing pn mcm org takde pegangan agama, make-up tebal2.. pkai celak hitam ngan tebal & so on..

    Dorang jgk suka bertindik di tmpt2 yg sepautnya.. mcm mana naz bleh dikaitkan ngan gothic neh?

    ReplyDelete
  5. dulu ad kawan slalu sebut gothic..tp xtaw pe mksd..buat dek je..hehe..

    rase lbh kurang komen mello tu la..

    ReplyDelete
  6. alo,,pakai eye shadow black x bermaksud gothic la,,

    ReplyDelete
  7. sekali sekala tukar kata ganti nama diri kan.. apa salahnya... hehe.. gua takdek halnya.. (^_~)v

    ReplyDelete
  8. sape cakap gothic weh??habaq mai..mau tengok sapa depa tuh..hehe

    ReplyDelete
  9. salam.
    hehe..nasib naz bukan.
    dapat la tidi kat katil.hehe..
    lain kali naz cube tny pakcik google
    camne nak buat eye shadow dgn betul keh.. :D

    ReplyDelete
  10. cakap je...

    "saya tak perlu nak menjadi gothic dalam meng-ekspresi diri saya. apa yang awak lihat adalah diri saya yang sebenar, mengikut kemahuan saya, tanpa perlu didukungi fahaman-fahaman luar yang sesat lagi menyesatkan. cukup laa apa yang saya ada dan miliki ini untuk menampilkan apa yang saya mahu, awak tahu?"

    ye, sila berikan penegasan juga dalam kata nama 'awak'.

    :p

    ReplyDelete
  11. asalkan xlanggar ap yg wajib sudah
    huhuuu

    ReplyDelete
  12. Aish3~. . xpndi mekUp2 nEh. .tp styLe gOthic mAng chemArt dEH

    ReplyDelete
  13. klau laki pkai lgi nmpk kool..haha
    aih dah tutup komen untuk orang awan?

    ReplyDelete
  14. kadang kadang seram jugak dengan dorang niii..huhu

    ReplyDelete
  15. seram ngn budak gothic ni..
    ku try buat smocky eyes gak.. tp x jd lorhh.. hhohoho

    ReplyDelete
  16. gothic tu cuma perumapamaan untuk hg je kot naz.

    ReplyDelete
  17. Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
    Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

    ReplyDelete
  18. bleh lak tkeliru..aku yg bukn pmpn pon tau bezakan smokey eyes ngan mata budk gothic..

    ReplyDelete
  19. Tul tu..

    cara pemakaian yang orang cakap gothic..

    kalau makeup tu, kalau tang bibir pun dah hitam, tu dah memang kena chop gothic aahh.. ahaha..

    tapi sometimes comel ah makeup gaya-gaya gothic.. cam budak emo gituh..

    kalau pi time square, jumpa ar gothic segala..

    haritu saje nak cari handsocks.. first time la jalan2 kat time square dan ternganga.. ada kedai khas untuk gothic2.. masa tu taktau.. bila baca notes depan kedai, "siapa jadi ahli, baru leh masuk" .. aiyak.. baru macam faham..

    k ar.. cam panjang je komen.. ahaha..

    apa pun, love gothic makeup.. :) tapi tak bape berkenan lipstic hitam :)

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan