Kenapa tarian di tepi jalan menjadi pilihan?

Aku akui aku budak kampung yang semestinya akan jadi cuak bercampur hairan bila tengok ada boys atau pun girls yang sedang menari di tepi-tepi jalan dengan keadaan orang ramai lalu lalang. Aku pelik juga, aku rasa ada kebanyakan budak-budak yang sedang menari dengan asyik tu mungkin kebanyakannya adalah anak orang yang berharta jadi tak bolehkah mereka mencari suatu tempat yang sesuai untuk mereka menari?

Atau tarian di tepi jalan tu lebih sesuai sebagai platform mereka untuk menarik minat orang lain dan menegakkan kenyataan bahawa

ini apa yang saya suka dan saya bebas melakukannya?

Atau mungkin kerana tidak ada tempat yang sesuai untuk mempersembahkan tarian yang diminati oleh belia 1Malaysia?

Aku bukan nak mengundang marah mana-mana pihak tapi rasanya lebih sesuai kalau tarian tak dilakukan di tepi jalan. Bagi aku tarian di tepi jalan seolah-olah muzik dan tarian tu telah diletakkan di satu tempat yang rendah. Bukan menghina penari atau pun penyanyi di jalanan, kadang-kadang ada juga antara mereka yang hebat. Cumanya aku rasa lebih manis andai ada suatu tempat yang direka khusus untuk pencinta seni tarian seperti ini

Kalau bolasepak yang sepatutnya menggunakan padang bola yang besar dapat dibawa ke gelanggang futsal yang compact, selesa dan sedap mata memandang, tak salah andainya tarian di tepi jalan pun boleh dibawa ke suatu tempat yang sesuai. Dewan tarian yang dapat menampung tarian shuffle jugak, mungkin.....

Tarian yang girls di atas persembahkan adalah daripada boyband Korea iaitu 2PM.2PM boyband Korea

Apa-apapun check out website peminat boyband 2PM di Malaysia ini http://myhottest2pm.com/2pm Korea

16 Pemberi Komen:

  1. Diorang mencari kelainan la tu..hehehe.. nak jadi lain dari yang lain so cepat sikit popular..

    Naz,

    Sup untuk mihun sup utara tu adalah air rebusan tulang lembu..ie sup tulang la tu..lepas tu celur mihun..makanla dengan sup tulang tersebut...kan ke senang tu? hehehe

    ReplyDelete
  2. laaaa rupanya mihun sup yg selama ni naz dok makan la, sis tirana.

    haha nmpk sgt telan ja :p

    ReplyDelete
  3. menari2 shuffle... huhuhuhu ....

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Salam,

    Terima kasih sebab tandang dan mengomen di blog Incik RestNrilekS.

    Hmmm, bercakap tentang menari di tepi jalan tu, ntah tak tahu nak senyum atau tabik?

    Senyum sebab perlu ka terikut-ikut sangat "freedom" gaya barat?

    Tabik sebab mereka itu yakin atas diri sendiri tanpa ada perasaan rendah diri?

    Okay Incik RnR bagi keputusan, Incik RnR cuma senyum selepas lihat video klik ni.

    Nii kira macam tarian Pocho2 tapi kreatif sket ajer.. ahaks

    Frankly, though the idea is cool, if you want to make a street style dance, make sure people remember it for its coolness aka Positive Wow Factor. Make sure people remember how awesome your dance are. Not people end up smirking at you. Tee hee

    And whats wrong with that blue tshirt girl shaking her booty up in the air like that. I know it is a dance. I dont want to see your booty and just please keep it to yourself dear. You are too young and doing it in public places like that (u have no idea what kind of people w ll be watching you), you just open up yourself to an unwelcome risk. Tsk Tsk Tsk. And i think, that is not a smart move.

    ReplyDelete
  6. em..agaknya dorang takde space nak menari kot
    so..bila dah gian sangat nak menari..tu yg tepi jalan pun takdak hal
    hee

    ReplyDelete
  7. haha biasalh flash mob mmg cam2.. suka-suka je penah gak bwt tapi bukan menari berkumpul je.. :D

    ReplyDelete
  8. wah shuffle...ak minat dowh...tp xreti..

    ReplyDelete
  9. apsal la dieorg ni...

    pulak tu nak menegakkan sbb fanatik boyband korea..

    ReplyDelete
  10. aku dah tgk video...
    serius x boleh tahan gelak..
    terkinja2 kat tgh org ramai...
    hahaha...

    ReplyDelete
  11. diorang buat ada sebab. kalau minat band 2pm la. cuba search youtube. bkn takat malaysia je buat flashmob ni.

    ReplyDelete
  12. tak pernah lagi terserempak dengan golongan macam ni.. tapi, perasaan annoy tu macam ada gak bila tgk org menari tak tentu hala kat tepi jalan...

    ReplyDelete
  13. baru je tgk video tu.. mak aih, kat KL rupanya.. dah la majority girl.. buat kat trafik sibuk lak tu..

    ~nak wt entri la satu..

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan