Lelaki & boyfriends mereka


Lelaki sangat pentingkan boyfriends mereka. Mengapa aku gunakan ayat 'boyfriends'? Aku merasakan begitu mudah untuk menulis 'boyfriends' berbanding kawan lelaki yang kedengaran agak tidak best.

Undecided Undecided Undecided Undecided

Ada sesetengah lelaki yang ekstrem akan melebihkan boyfriends berbanding awek sendiri. Kalau para lelaki sedang lepak chill bersama-sama boyfriends mereka itu, sebarang SMS atau panggilan telefon oleh awek sendiri akan dijawab secara berbeza daripada ketika lelaki itu sedang keseorangan. Golongan lelaki ekstrem tidak akan membenarkan awek mereka menghantar sebarang SMS atau membuat panggilan ketika mereka sedang lepak chill dengan boyfriends mereka sambil mata mereka pula sedang sibuk usha perempuan yang ada depan mata.

Benarkah begitu wahai lelaki?


----------------
Now playing: BitterSweet - Come On
via FoxyTunes

15 Pemberi Komen:

  1. errr.. bukan fizz.. ekeke..

    fizz tade boyfriends...
    so tatau pape lah pasal ni...
    hehe... sbb fizz less-socialize... slalu merempat kat umah jew...

    kalau ade pun fizz x kan sampai mcm tu skali..n fizz x kan pandang/usha pompuan lain (yg menjurus kearah nak pasang 2)..

    if kat tmpt balaja dulu... ade la boyfriends fizz yg buat cam tu.. tp fizz x.. fizz tinggalkan dorang.. lepak kat lab.. lagi best... that's my true fact.. hahaha...

    ReplyDelete
  2. wahhh pengakuan tulus ikhlas drpd cik fizz ^_^

    ReplyDelete
  3. lelaki memang suka keluar dengan kawan kawan

    bukan boyfriend gaya brokeback mountain.
    betul ke ejaan filem tu? haih.

    tak tahu,
    tapi memang kalau lelaki bersama dengan rakan rakan,
    bila sembang topic bolasepak, kereta, awek sana sini, politik dan juga masyarakat, memang berat untuk melayan awek sendiri

    tetapi,
    kala malam sepi.
    sudah tentu awek yang dicari dan teman lelaki tersebut dihalau pergi.

    ReplyDelete
  4. haha, kira padan lah ngn lelaki itu. time dok sembang ngn boyfriends tak sedar diri lngsung :P

    ReplyDelete
  5. ala time ngan fren,ngan fren la.
    time ngan awek,ngan awek la.
    am i ryte?

    u noe,atok ade sorg membe.
    bile atok ngan die jer.
    die ni jnis msg ngan awek panjang2 taw.
    xpela,sketi die la nk msg pnjg2 en.
    but kalo die asyik msg pnjg2,kalo da msg mest la susah nk borak ngan membe en sbb kne pk nk tulis ape.
    then yg atok lak jd ape?
    jd bodo tggu die tulis msg yang lame nak mati.


    sbb tu la atok kate.
    kalo tyme ngan membe,ngan membe.
    kalo tyme ngan awek,ngan awek la.
    kan snang? hehe ;DD

    ReplyDelete
  6. ceh cerdas cap padi bernas sungguh idea ^_^

    ReplyDelete
  7. rasanya lebih kepada malu kot member dengar dia sembang manja dengan kekasih hati.

    nak tunjuk gagah gak depan kawan kan

    ReplyDelete
  8. nasri - jgn trkejut kalau betul2 ada O_o

    kapten - kalau mcm tuh, poyo lah sgt depa tuh $_$

    ReplyDelete
  9. eh mmg ada boyfriend2 ni..
    khusus utk para ***

    ReplyDelete
  10. susah btol nak cari butang komen..hehe

    senang kata mcm nih la...masa dok bekapel lagi la bg chance enjoy ngan kengkawan..if asyek berkepit ja, nanti dah kawen burin sbb bekepit gak...so naluri memberontak tuh ada...bahaya woo kalau dah kawen baru jadi mcm tuh..

    baik time kapel mcm tuh..so bila dah kawen, dah kurg la buat aktiviti ngan kwn sbb b4 kawen dah puas enjoy ngan depa..hehehe
    so masa ngan kwn2, biarla ngan kwn2....masa bersama, gunakanlah masa sebaiknya..heeh :)

    ReplyDelete
  11. nasri - khusus utk para apa itu????

    dh - idea di terima fikir ^_^

    ReplyDelete
  12. tu cover line!

    kang kena kutuk kaw2 dgn kengkawan mau makan dalam tu..

    ReplyDelete
  13. nasri - nazra masih belum dpt mngerti, haha +_+

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan