Pilihan kamu apa?

Antara mencari sesuatu yang tak pasti
dengan
bertanya dulu agar mendapat kepastian,
mana satu yang kamu pilih?

Adakah kamu akan terus meredah mencari sesuatu itu
atau
kamu bertanya dulu arah tuju kamu pada yang sepatutnya
kemudian
barulah kamu mengorak langkah menuju ke destinasi idaman?

Apakah sukar membuat pilihan
Antara mencari sesuatu yang tak pasti
dengan
bertanya dulu dan mendapat kepastian
kemudian memulakan tapak ke tempat yang kamu ingini.

Mana satu kah
pilihan yang kamu ambil


7 Pemberi Komen:

  1. usaha sendiri.

    tak boleh pergi baru tanya.

    ReplyDelete
  2. am hal ini aku memilih untuk merujuk pada sajak the road not taken karya robert frost

    ReplyDelete
  3. erm... rasa mcm pernah baca sajak tu.. tapi dah lupa..

    depends on situation..
    if benda tu penting and perlukan rujukan... adalah baik merujuk...

    if benda tu boleh buat keputusan sendiri... kita tentu kan sendiri..

    tapi dalam banyak hal even merujuk atau tidak..

    letak kan kepercayaan tinggi pada Illahi...

    jangan sesat jalan sudah :P

    ReplyDelete
  4. aduss..mcm kene ngan situasi aku je ek. payah2.. nk cari sendiri. tapi sampai bila? huh...

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan