Ribut Tag

Terima kasih buat cik Mohd Nasri atas tugasan tag ni, haha. Ketika aku mengalami kekeringan ayat-ayat untuk diletakkan di blog ini, mestilah tag ini amat dialu-alukan, haha. Ayat ampu pulak.

Makanya, antara soalan tag tersebut adalah
7 fakta tentang saya

1. Saya seorang yg kuat, suka makan
2. Saya seorang yg addicted dgn blog
3. Saya seorang yg suka mengelamun pastu blur
4. Saya seorang yg suka amek gambar dgn handset
5. Saya seorang yg suka masak
6. Saya seorang anak tunggal sehinggalah umur 12 tahun
7. Saya seorang yg suka jalan-jalan

7 perkara menakutkan saya di dunia

1. Saya takut Allah yang Maha Esa
2. Saya takut dgn anjing
3. Saya takut dgn motosikal. tp bila naik boleh lak selamba
4. Saya takut bila seseorang itu marah pd saya
5. Saya takut tengok darah atau imagine kan darah. selalunya hampir pitam
6. Saya takut dgn jarum, fobia sgt
7. Saya takut dgn sakit gigi, sbb nnti mudah marah

7 lagu buat masa skrg

1. Cela - Boneca
2. Tak perlu - Melastik Bintang
3. Sayap lara - Ayani
4. Tunjuk perasaan - The Times
5. Ego - Melastik Bintang
6. Bibir Merah - Sugar Love Cookies
7. I Know I Know I Know - Tegan and Sara

7 perkara selalu sebut

1. Serius
2. Gila
3. Ya Rabbi
4. Ya ka?
5. Awat?
6. Biaq betoi?
7. Ooooooooooooooooooo

7 perkara yang amat bernilai

1. Diri sendiri (^_^)
2. Seseorang lelaki itu
3. Keluarga
4. Laptop
5. Handset
6. Purse
7. Kunci umah sewa

7 pertama kali dalam hidup saya

1. 1st time ada blog tahun lepas
2. 1st time dapat belajar jauh kat Johor sana
3. 1st time masak kat umah sewa kat Johor
4. 1st time ada laptop tahun 2004
5. 1st time makan laksa Johor
6. 1st time buat laksa Kedah sendiri kat Johor
7. 1st time berjalan

7 org bertuah menjawab tag ni

1. Pijah (aku mmg sayang kau lah, haha)
2. Maya (^_^)
3. Atok (insan yg mesti jawab dek kerana SPM dh hbis)
4. Cik Rusdi
5. Kapten Luffy
6. Kak Rina
7. Sis Tirana

7 Pemberi Komen:

  1. mesti masa ko dapat adik ko jeles kan. yerlah ko dah jd anak manja selama 12 tahun pastu ko ada adik yg jd anak manja lak... kesian kat ko. hahahha

    ReplyDelete
  2. bgus2 kerana menjawab tag..haha
    ada ni ha lg 1 tag..
    nk x?? haha

    ReplyDelete
  3. kapten luffy yg memahami (~_~)

    cik nasri - tag apa lg tu ye (^_^)

    ReplyDelete
  4. erk??/ ada dua TAG rupanya... tugasan2 yang memenatkan.. tapi tak apa, maya jawab ye.. but maya publish lambat2 cikit.. ikut turn.. ada lagi tag yang dah jawab tapi tak publish tu... huhu.. sabar2 ye...

    ReplyDelete
  5. aiiiiyayaya.. pening2..lalat2... ayyoyo~~~ aaagagagaga..uuugugugugu.
    balas dendam siooot. dush!huhu

    ReplyDelete

1Komen, idea bernas didahulukan, kritikan diutamakan